Sajtószoba

Kapcsok ismeretterjesztő szolgálat

Múlt, jelen és jövő

 
Kezdetektől mostanáig

Ismert tény, hogy Magyarországon - és a világon máshol is - magas a válási arány. A házasság, ezzel együtt a család intézménye válságban van. 2013 elején elhatároztuk, hogy részt veszünk abban a munkában, amely figyelem felkeltéssel, ismeret átadással javítani akar ezen a helyzeten.

Szakértői előadásokat kezdtünk szervezni azzal a céllal, hogy minél több emberhez, minél több olyan információt eljuttassunk, ami a párkapcsolatok és a házasságok jobbításához szükséges.

Dr. Mihalec Gábort nyertük meg előadónak. Az előadások iránti érdeklődés túlszárnyalta az előzetes elképzeléseinket, és a kezdeti 60-70 résztvevői létszám 2013 végére elérte a 100-120 fős létszámot, azóta is kb. 100-an vesznek részt az előadásokon.

Közben igyekeztünk felmérni, hogy ezt a fontos szolgálatot hogyan végezhetnénk minél hatékonyabban, mi az, amire az embereknek szükségük van. Egyértelművé vált, hogy valódi közösségre, közösségekre van szükség. Olyan közösségekre, ahol az emberek őszintén elmondhatják a problémáikat, véleményüket, úgy, hogy nem kell kirekesztéstől, ítélkezéstől, kioktatástól tartania. Közösségi programokat szervezünk, ahol ezek a szempontok megvalósulnak.

Legnagyobb - többszáz fős - rendezvényeink:
Ketten Együtt Nap - egynapos konferencia párkapcsolat, házasság témában
Egyedülálló Lehetőség Napja - egynapos konferencia egyedülállók számára
Tavaszi Lelki Megújulás - hálaadó hónap, lásd még itt: www.hvitamin.hu

Keresztény közösség vagyunk, és szeretnénk, hogy ez minden résztvevő számára pozitív megtapasztalás legyen, hívő és nem hívő, vallásos és nem vallásos emberek számára egyaránt. Arra törekszünk, hogy a közösségünk elfogadó, befogadó, szeretetteljes, mindenkire odafigyelő legyen. Célunk az is, hogy segítsük és bátorítsuk egymást, fejlődjünk együtt lelkileg és szellemileg is.

Tolner Péter
kapcsok.org


Letölthető fotók itt!

Kapcsolatfelvétel:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.